dimarts, 1 de març del 2016

TRES MEDALLES D’OR I UNA DE BRONZE PER AL SECURITAS-GIRONA JUDO AL CIUTAT DE BARCELONA


Denis Vieru (66 kg), Jaba Bitsadze (81 kg) i Temo Khachidze (100 kg) pugen al lloc més alt del podi, mentre que Gheorghe Blanaru (73 kg) acaba tercer i Gio Khabuliani (81 kg) és cinquè.
D’esquerra a dreta Jaba Bitsadze, Temo Khachidze, Denis Vieru i Gheorghe Blanaru, els quatre medallistes
Tres medalles d’or i una de bronze és el balanç de l’actuació dels representants del Securitas-Girona Judo a la 43a edició del Trofeu Internacional de Judo Ciutat de Barcelona, que es va disputar dissabte al pavelló olímpic de la Vall d’Hebron i que va reunir un total de 286 esportistes, 198 en la categoria masculina i 88 en la femenina. Denis Vieru (66 kg), Jaba Bitsadze (81 kg) i Temo Khachidze (100 kg) van pujar al lloc més alt del podi, mentre que Gheorghe Blanaru (73 kg) va acabar en la tercera posició i Gio Khabuliani (81 kg) es va quedar a les portes de la medalla en ocupar la cinquena plaça. També van participar a la competició Sergi Salas (90 kg) i els júniors Àlex Salas (66 kg) i Edu Xargay (73 kg).

Vieru va ser una de les sensacions del Ciutat de Barcelona i va acabar el trofeu amb un balanç de 4 victòries i cap derrota en la categoria de 66 kg. L’esportista del Securitas-Girona Judo es va desfer a quarts de final de Gar Uriarte, campió d’Espanya; a semifinals va superar Èric Peña (Catalunya), actual subcampió estatal, i en la lluita per la medalla d’or va vèncer Gela Liparteliani (País Basc), judoka que la temporada passada va formar part de l’equip gironí. En aquest pes Àlex Salas va ser eliminat a la primera ronda.

Bitsadze va ser el millor en 81 kg i va repetir la victòria absoluta que havia aconseguit l’any passat, amb un balanç de 4-0. L’esportista gironí va superar a les rondes decisives els valencians Igor Herrero (quarts de final) i Ribera Soriano (semifinals), per acabar imposant-se al també valencià Paco Campos en la final gràcies a un ippon al primer minut del combat. Khabuliani (4-2) va perdre el combat per la medalla de bronze contra Soriano i va acabar en cinquena posició.

La tercera medalla d’or per al Securitas-Girona Judo la va aconseguir Khachidze, que es va mostrar intractable en 100 kg amb un balanç de 3-0. En el camí cap a la final es va imposar a Daniel Benazco (València) i Aingeru Mendiola (Navarra), tots dos medallistes al Campionat d’Espanya 2015, i en la lluita per la medalla d’or va vèncer l’italià Francesco Ianone amb un ippon.

Blanaru va rendir a un bon nivell en 73 kg i només va perdre a vuitens de final contra el madrileny Sergio Moro. En el combat per la medalla de bronze es va imposar a Luís Menéndez (València) i va sumar el quart podi dels gironins. En aquesta mateixa categoria el júnior Edu Xargay va caure a primera ronda. Irregular actuació de Sergi Salas, que per nivell havia de ser a la final de la categoria de 90 kg. Va començar amb victòria sobre Saleh Young (Catalunya), però va patir dues derrotes consecutives contra Lucas Monreal (Navarra) i Juan José Daza (Madrid) i va ser eliminat.

“Estem molt satisfets amb els resultats. Optàvem a cinc categories i hem aconseguit pujar al podi en quatre, amb tres títols”, explica José Salas, entrenador del Securitas-Girona Judo, que destaca la “consolidació de Bitsadze i Khachidze, que repeteixen el títol del 2015; el rodatge dels júniors Àlex Salas i Xargay i l’excel·lent debut de Vieru i Blanaru. Estem una mica decebuts amb el resultat de Sergi Salas, però el recuperarem per a les pròximes competicions”.

Bitsadze i Sergi Salas han acabat el Ciutat de Barcelona amb molèsties, i José Salas confia recuperar-los per a la propera cita del club, l’European Cup de Zurich (Suïssa) que es disputarà aquest cap de setmana. “El nostre objectiu és arribar en estat òptim al Campionat de Catalunya absolut del proper 12 de març, on optarem a cinc de les set categories de pes”, assenyala José Salas.

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada