dimarts, 15 de març del 2016

EL SECURITAS-GIRONA JUDO OBTÉ TRES MEDALLES D’OR, DUES DE PLATA I DUES DE BRONZE AL CATALÀ ABSOLUT

Denis Vieru (66 kg), Gheorghe Blanaru (73 kg) i Temo Khachidze (100 kg) van dominar les seves categories, mentre que Jaba Bitsadze (81 kg) i Sergi Salas (90 kg) es queden a un pas del títol

D’esquerra a dreta Gheorghe Blanaru, Temo Khachidze, Denis Vieru, Jaba Bitsadze, Gio Khabuliani, Edu Xargay, Sergi Salas i Àlex Salas

El Securitas-Girona Judo s’ha consolidat com el primer club català en categoria masculina després d’obtenir set medalles al Campionat de Catalunya absolut, que va tenir lloc dissabte al pavelló de les Llars Mundet de Barcelona. Els gironins, que van desplaçar nou judokes, van arribar a cinc finals i van aconseguir tres títols de campions, dos subcampionats i dues medalles de bronze.

Denis Vieru va dominar amb autoritat la categoria de 66 kg amb un balanç de 4 victòries en els 4 combats (4-0) que va disputar. A la final es va desfer d’Èric Peña (Barcelona Nord), l’actual subcampió d’Espanya. En aquesta mateixa categoria Àlex Salas va acabar en setena posició amb dos triomfs i dues derrotes (2-2).

El Securitas-Girona Judo va pujar en dues ocasions al podi a la categoria de 73 kg. Gheorghe Blanaru (4-0) es va proclamar campió després de superar Rubén García (Barcelona Nord) a la final, i bronze per al júnior Edu Xargay (4-1), que va perdre en semifinals contra García. Lasha Khabuliani, per la seva banda, va caure eliminat a la primera ronda. La tercera medalla d’or la va aconseguir Temo Khachidze (4-0) després de dominar la categoria de 100 kg.

Jaba Bitsadze (3-1) es va quedar a les portes de la medalla d’or a la categoria de 81 kg, ja que va perdre la final per desqualificació quan només faltaven 3 segons per acabar un combat que tenia molt ben encarrilat contra Tomás Morales (Barcelona Nord). Gio Khabuliani (3-1) també va pujar al podi i es va penjar el bronze. Medalla de plata per a Sergi Salas (3-1) en 90 kg. El judoka gironí va perdre el combat decisiu contra Carles Platuer (Louis).

“Els resultats estan dins les nostres previsions, però la satisfacció no és plena. Pensem que podríem haver millorat alguns resultats”, comenta José Salas, entrenador del Securitas-Girona Judo, que considera “injusta i parcial” la desqualificació de Bitsadze a 3 segons del final del seu combat. “Tot i això, hem de millorar i corregir alguns detalls tècnics i, sobretot, tàctics, de cada als pròxims compromisos”, diu Salas, que destaca “l’excel·lent campionat d’Edu Xargay, encara en edat júnior, que es va penjar la medalla de bronze”.