El Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona s’ha presentat avui al matí a l’Ajuntament de Girona |
El suís Sergei Aschwanden, bronze olímpic a Pequín 2008, i la valenciana Ana Carrascosa, doble medallista mundial i campiona d’Europa el 2008, encapçalen el cartell de la setena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, que se celebra del 9 a l’11 d’octubre al Complex Esportiu Palau i que està previst que compti amb la presència d’uns 350 congressistes d’arreu d’Europa i de l’Estat.
El congrés s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Girona amb la presència d’Isabel Muradàs, tinent d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona; Josep Pujols, representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Girona; Fèlix Estartús, president del comitè organitzador del congrés i de l’Associació Girona-Judo, i Jaime Salas, director d’organització.
Muradàs ha destacat que el congrés porta a Girona referents mundials de primera línia com Aschwanden i Carrascosa, i ha valorat el treball que porta a terme l’Associació Girona Judo en diferents àmbits com el competitiu, el formatiu i el solidari: “Aquest any s’ha aconseguit una gran fita amb el subcampionat a la lliga de primera divisió.
Amb el congrés, mai heu deixat de banda la formació, i això té molt de mèrit. I en l’aspecte solidari, fa dues setmanes vàreu participar en la jornada ‘Jo t’aJUDO’ a Cervià de Ter per recaptar fons amb la Fundació Oncolliga”, ha explicat la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona.
El representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, ha reconegut que el congrés “està consolidat després de set edicions” i l’ha qualificat com una “eina de formació a les comarques gironines i a Catalunya”.
Pujols ha destacat que el Ciutat de Girona dóna el tret de sortida a la temporada i ha assenyalat que és una “cita ineludible per iniciar el curs i per reciclar-se, ja que permet que els entrenadors i judokes que hi assisteixen es posin al dia amb noves tècniques”.
Fèlix Estartús, president de l’Associació Girona-Judo, ha recordat que el congrés té el precedent en el Trofeu Internacional de Judo que es va organitzar per primera vegada el 1991. “Ja fa 25 anys que treballem el tema del judo a Girona”, ha comentat Estartús, que ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, Securitas i Garriga Pradas.
El director d’organització del congrés, Jaime Salas, ha explicat que en el Ciutat de Girona es treballen “diferents aspectes com la formació dels nostres tècnics. Posem al seu abast noves eines mitjançant la presència d’esportistes que són referents en el judo mundial”.
Salas ha valorat la presència del medallista olímpic Sergei Aschwanden, un tècnic “de gran prestigi europeu”, i de la campiona d’Europa Ana Carrascosa, a qui ha qualificat com “la judoka més mediàtica del judo estatal, en quant a tècnics”.
Es manté l’estructura del 2014
L’Associació Girona-Judo, organitzadora de l’esdeveniment, manté l’estructura que va incorporar l’any passat i ha programat set blocs de tècnica i d’exercicis, que seran impartits per Sergei Aschwanden, Ana Carrascosa i Frèdèric Dambach, que havia estat judoka internacional amb la selecció francesa.
Els tallers i blocs de judo estaran basats en rendiment esportiu, tècnica i tàctica, i mètodes d’entrenament d’alt nivell, tots ells combinats amb sessions teòriques i pràctiques sobre tatami, que tindran lloc al Complex Esportiu Palau.
L’horari de divendres serà de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre; dissabte començaran a 2/4 de 10 del matí fins a 2/4 de 9 del vespre, i diumenge tindrà lloc de 10 del matí a 12 del migdia. Seran en total 13 hores dirigides tant a professors i entrenadors com a professionals en actiu que vulguin gaudir del judo de màxima qualitat.
Tècnics i esportistes de Suïssa, França, Catalunya i altres punts de l’Estat com l’Aragó, Cantàbria i la Comunitat Valenciana ja han confirmat la seva presència a Girona, i s’espera que assisteixin al congrés unes 350 persones.
El programa també inclou en aquesta edició la presentació de la ponència ‘Judo pel desenvolupament del lideratge’.
Ferran Agúndez Navarro parlarà sobre el mètode Judo Management i exposarà les diferents tècniques d’entrenament per millorar les competències directives i de lideratge a partir de la metodologia del judo. Tindrà lloc dissabte a les 9 del matí a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG), al campus de Montilivi.
Cartell de luxe
Com ha estat habitual en les sis edicions precedents, el Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona compta amb la presència d’esportistes de primer nivell. En aquesta ocasió el cap de cartell és el suís Sergei Aschwanden, de 39 anys, que el 2008 va pujar al tercer lloc del podi als Jocs Olímpics de Pequín en -90 kg. El seu palmarès es completa amb dues medalles a campionats del món (plata el 2003 i bronze el 2001, ambdues en -81 kg) i quatre d’europees (bicampió el 2000 i el 2003, en -81 kg, i bronze el 2005 en -90 kg i també el 2006, en -81 kg).
Al seu costat hi serà Ana Carrascosa, de 35 anys. La valenciana ha estat dos cops tercera del món, els anys 2009 i 2011, i es va proclamar campiona d’Europa el 2008. També ha aconseguit dos subcampionats europeus, els anys 2002 i 2009, i ha estat tercera continental el 2011, sempre en -52 kg. També hi serà el francès Fred Dambach, un professor de prestigi reconegut a nivell europeu i que ja ha participat en altres edicions del Ciutat de Girona.
Reconeixements
Dins del marc del congrés s’entregaran tres premis amb un reconeixement especial. El guardó Julio Carlos García-Romeu es lliura cada any a aquella persona amb la qual, gràcies a la seva vinculació i participació al congrés, s’ha consolidat una relació que va més enllà d’aquest esport i que mereix un especial reconeixement. El Jita Kyoei vol reconèixer la feina d’aquelles empreses que durant una llarga trajectòria han destacat per la seva aportació desinteressada en favor del judo. Finalment, el tercer guardó de Judo, Solidaritat i Valors, té com a finalitat promoure les iniciatives que volen intercanviar experiències en l’àmbit esportiu i humà amb grups de judokes o clubs d’altres països, comunitats autònomes o ciutats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada